tisdag, december 03, 2019

En weekend i Köpenhamn - dag 2 och 3

På lördagen vaknade vi konstigt nog hungriga så efter lite kaffe begav vi oss återigen till Torvehallerne för lite smørrebrød.
Allt såg så otroligt gott ut, det var väldigt svårt att välja, men till slut så landade vi på lax med scrambled eggs och råbiff.
Efter maten så stack vi en snabbis till Amager Taproom som ligger i krokarna. Väldigt god öl.
Mätta och belåtna åkte vi nu mot Kødbyen som är ett gammalt slakthusområde som nu är fullt med restauranger, pubar och konst.
Planen var att äta på Hija de Sanches, ett tacoställe som vi länge velat äta på sedan vi såg avsnittet om Rosio Sanchéz på Ugly Delicious, men eftersom vi fortfarande var mätta så gick vi till Warpigs för en öl.
Warpigs är ett ölhak med fantastisk barbeque. Hur vet jag att barbequen är fantastisk då eftersom vi ju inte skulle äta där, jo för att det inte gick att hålla sig när människor kom med brickor av brisket, mac and cheese, pickles och pecan pies, så vi kunde inte motstå och delade på lite goda grejer.
Brisketen var bättre än på Holy Smoke. Vi valde burnt ends. Så himla god och smakrik! Efter detta så hamnade vi på Kødbyens julmarknad och en fotoutställning innan vi begav oss därifrån till hotellet för några timmars vila. 
När vi piggnat till så tog vi oss till Mikkeler bar, vägg i vägg så ligger øl & brød bymikkeller och Hyggestund. Men vi fastnade på Mikkeler Bar.
Baren är inte jättestor så det var verkligen smockfullt, men efter en stund så fick vi ett bord mellan några amerikaner och några italienare och vi lämnade sedan över bordet till två norrmän.
Kvällens middag skulle vi äta på Ramen to Biiru. En ramenrestaurang i Norrebro, inte många bord, litet och trångt, men mysigt. Du börjar med att beställa din ramen i en automat och där får du en biljett med din beställning. Sedan går du till baren, beställer dryck och betalar, sen börjar jakten på ett bord. Det tog tyvärr bort lite av den mysiga stämningen, men gott och starkt.
Efter maten gick vi en sväng och hamnade på vinbaren Pompette. Såååå mysigt! Dit kommer vi att gå igen bara för att dricka vin och äta goda ostar, nu var vi ju tyvärr mätta. Men vi drack vin. De hade ett rött, ett vitt, ett orange och ett bubbel på glas. Vi tog ett rött och ett orange. Det röda var det godaste vi druckit just då och självklart kunde man köpa med sig en flaska eftersom vi ju är i Köpenhamn.
Efter detta tog vi oss till Kødbyen igen, vi ville se hur det var där på kvällen. Och det var betydligt mer folk och fullt ös.
Vi gick till PatéPaté som är Kødbyens äldsta restaurang och vinbutik. PatéPaté var tidigare en leverpastejsfabrik. Men det var tyvärr helt fullt.
Då hamnade vi på Warpigs igen. Mycket folk och god öl. Kockarna pumpade fortfarande ut bbq.
Efter ölen så promenerade vi mot hotellet och stannade till en sista gång på Himmeriget. Sen sov vi gott!
På söndagen var det dags att åka hem igen. Men först shoppade vi lite och sedan åkte vi till Gasoline Grill för lunch. Gasoline Grill är ett burgarställe i en bensinmack. Du kan självklart tanka bilen medan du väntar på att burgaren ska bli färdig.
Det ser ut som en klassisk Sibylla. Det finns 4 burgare att välja på och lite tillbehör. Vi slog till på en cheeseburger och en butterburger. Enkelt och gott. Lite kyligt att sitta ute i december kanske.....
Mätta och nöjda efter en helt underbar helg så satte vi oss på tåget hem och började genast göra en ny lista för nästa Köpenhamnsresa. För en sådan blir det garanterat.



Inga kommentarer: