måndag, mars 07, 2011

Emmy ♥ Georg

När Anders pappa gick bort för ett par år sedan så fick vi packa ihop hela hans lägenhet eftersom Anders mamma hade gått bort några år innan, lägenheten skulle tömmas. Det blev massor av saker som skulle kastas, men alla fotografier och minnen stoppade vi i en stor låda och ställde hemma hos oss och vi har inte riktigt kikat i den förrän igår. I den stora lådan hittade jag en tom chokladask och i asken fanns MASSOR av  handskrivna brev från Anders farfar Georg till hans blivande fru, Anders farmor, Emmy. Breven är skrivna runt 1919. Och de är sååååå fina och såååå vackra och Georg är så kär. Han skriver brev hela nätterna för att han saknar henne, Han startar breven med Min lilla tös, Min älskade Emmy och avslutar alltid med Din Georg. Jag har inte läst igenom alla för det är hur många som helst, men i sommar ska jag sitta på landet och läsa varje brev och sucka lite.

7 kommentarer:

Mya sa...

Å så romantiskt! ♥

Anonym sa...

Vilken skatt! Du har en trevlig sommarläsning framför dig.

Sara sa...

Sååå myisgt och romantiskt!

Men nått som slog mig....skulle du inte kunna samla dessa brev i en bok?

maria sa...

åh, så härligt med gamla kärleksbrev! verkligen en skatt!

Lisa sa...

Underbart! Jag tycker också att du kanske ska bevara dem i en bok...kanske scanna dem och lägga in lite foton om det finns några!

Handplockat sa...

ÅÅH lyllo dej vilken lite skatt kista ..och ljvlig läsning som väntar... jag fick ståpäls en gång när jag besökte ett gammalt hus i vår hemkommun där i en pig kammares tak stod det två namn... det ena var min farfars autograf..

njut nu av läsningen

Angela sa...

Åh, det låter ju helt underbart! Och så romantiskt... Ha det bra i sommar och njut!