Igår gjorde jag en så god kycklingcurry. Hemligheten med hela grytan var att göra currypastan själv. Det doftade underbart i hela köket och det blev urgott. Jag har gjort currypasta efter andra recept tidigare, men den här var så enkel och ändå supergod att ni måste testa. Sen blev allt så härligt grönt, inte den där bruna sörjan man köper färdig på burk, utan samma fina färg som om man gör en pesto.
Grön currypasta
6 salladslökar
4-6 gröna chili urkärnade
(jag hade röda små thaichilisar hemma som är superstarka och då tog jag 3 st)
2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära ca 3cm
1 msk korianderfrön
1/2 näve limeblad
2 citrongrässtjälkar
1 kruka thaibasilika
1 kruka koriander
saft av 2 lime
Mixa alla ingredienser med en neutral olja tills det blir en bra konsistens.
Sen tog jag och strimlade kycklingfilé och blandade kycklingen med currypastan och lät det marinera i en halvtimme. Sen stekte jag kyckling och pastan i olja, la till en massa rå blomkål och cashewnötter. Lät det steka i ett par minuter. Hällde på kokosmjölk, 1 burk, smaksatte med några matskedar fisksås, lite socker, salt, och lite mer lime.
Sen serverades grytan med jasminris. Supergott blev det! Testa!
9 kommentarer:
Tack för receptet, det ser riktigt gott ut! Skall testas!
GOTT!!!!
Det låter verkligen gott, ska testa en dag! :)
Men... varför texten aldrig mer... om det var sååå gott?
Aldrig mer en köpt färdig currypasta på burk,
Aha... tack då är jag med... har inte kopplat på hjärnan efter julledigheten än.
Åh, tack, det där måste jag testa, thai freak som jag är!!
Kram Ita
Å det låter såååå gott. *blir hungrig*
Så gott det låter! Hur länge kan man förvara den här currypastan tro?
Skicka en kommentar