måndag, december 21, 2009

Chokladkalendermysteriet

a
Häromdagen när Timothy skulle öppna sin chokladkalender så var luckan redan öppen och chokladbiten var borta. Hmmm...skumt. Vi tittade oss omkring och hittade en liten Alex som såg mycket skyldig ut. Vi frågade om han hade öppnat Timothys kalender.
-Men jag öppnade den först och sen visste jag inte om det var min eller Timothys så jag öppnade den andra också, grät han.
Med STORA krokodiltårar ska tilläggas. Timothy blev jättearg och tyckte att nu blev det ju orättvist och jag skällde på Alex att han kan ju inte äta bådas bitar bara för att han inte vet vems som är vems.
För att få slut på all gråt så sa jag att då får Timothy öppna båda luckorna nästa dag, inget mer med det. Nej, då grät Alex ännu mer för det var ju så hemskt orättvist att Timothy skulle få två bitar nästa dag. Men herregud unge, du har ju precis tryckt i dig två bitar idag och så tjafsades det vidare ett tag till.
Nästa dag kommer Timothy och väcker mig tidigt på morgonen.
-Mamma! Jag fick två bitar i min kalender idag!
-?????

Det visar sig att chokladbiten från dagen innan hade glidit iväg och lagt sig i luckan brevid. Så när Alex hade öppnat luckan så var den tom, han blev förvirrad och trodde attt Timothy redan öppnat den och gick vidare till nästa kalender. Men han hade ju inte ätit två bitar som han sa.
Ja, dåligt samvete hade både Timothy och jag för att vi skällt på honom.
God Jul.

8 kommentarer:

DoreDoris sa...

Ja så kan det gå! Ibland är man lite snabb i svängarna, allt är inte alltid vad det ser ut att vara...

SAn sa...

awww. stackare! :)

Åsa sa...

Vad Alex måste varit förvirrad... och man kan ju förstå att han tyckte det var orättvist att Timothy skulle få 2.

Tvillingar - då blev två fyra! sa...

Käre min tid. Ja, det kan inte bli rätt jämt. Det där skulle absolut kunna ha varit Kalle och Tilda också. Tror att 5,6-åringar är lite förvirrade. Och stor-syskonen snabba på att säga till om syskonen gjort fel... Väldigt snabba... Hur blir det med tvillingar?

Tin sa...

Ja det är inte lätt att vara rättvis i alla lägen, man är ju långt ifrån allvetande. ;D Härlig berättelse från verkligheten i en barnfamilj. Kunde ha varit hos oss.

Karins fotoblogg sa...

Plutten!

God Jul!

Sanna F sa...

Men vilken tur att det ordnade upp sig till slut iallafall....

Nilla sa...

En riktigt skön julhelg önskar jag dig och din familj! / Nilla *<|:-D