Det är så fantastiskt skönt att det börjar bli vår. Solen har äntligen kommit tillbaka in i vårt kök. Vi kan sitta och äta i solen känns det som. Såååå skönt!
Jag gjorde inlagda citroner för några veckor sen som blir färdiga lagom till lammsteken i påsk. Ska nog göra en omgång till som vi kan ha till couscoussallad och annat smarrigt. Doften som sprids i köket när jag öppnar locket på burken är helt otrolig. Jag har aldrig känt nåt sånt citronigt innan.
Ni måste ju få receptet såklart.
Inlagda Citroner
6 små ekologiska citroner (viktigt att de är ekologiska eftersom man äter skalet också, sen så doftar de ekologiska fantastiskt mycket godare)
3 msk havssalt
2 kanelstänger
3 lagerblad
(här kan man ju själv välja vilken kryddning man vill ha, ex rosmarin, timjan, strärnanis)
kokhett vatten
olivolja
Tvätta citronerna i varmt vatten. Skär varje citron i fyra klyftor, men låt dem sitta ihop i änden längst ner.
Gnid in citronerna i 2 msk salt. Lägg dem i en rengjord glasburk med kryddorna. Strö över 1 msk salt. Slå på det heta vattnet så att citronerna täcks, häll lite olivolja på toppen. Stäng locket och låt stå i rumstemperatur i minst 4 veckor.
Receptet kommer från kokboken Marocko på ett fat.
9 kommentarer:
Det har jag velat göra länge - och nu blev jag ännu mer sugen... Ser ju så UNDERBART ut! :D
TACK Jag hade tappat bort mitt recept så jag behövde detta
Lite pinsamt här.. men jag förstår inte riktigt hur man använder citronerna? Äter man dem som de är eller pressar man saften över ex lamm?
/isabeli
Man hackar eller skivar citronerna hela med skal och allt och strör på sallad eller gryta eller som tillbehör.
Jag förstår inte heller riktigt, ruttnar dom inte???
åhhh så underbara bilder, helt fantastiska. önskar ja kunde ha dom hemma i vårt kök inramade...*drömmer*
Tack för tipset!
Ja, visst är det underbart med vår!
Härligt!
(Kolla gärna in det fina påskerbjudandet på min blogg!)
Ha en bra helg!
/Johanna
Nej citronerna ruttnar inte, saltet konserverar dem.
Tack Mikaela!
Ja, jag måste absolut testa detta. Tack för tipset!
/isabeli
Skicka en kommentar