lördag, mars 07, 2009

Fotoboken igen


Tänkte bara berätta att fotoboken är gjord efter en färdig mall som finns att köpa här (gjord av Ali Edwards) så det blir snyggt hur man än gör, det är inte svårt. Sidorna blir 12x12format alltså 30,5cmx30,5cm, sen kan man ju välja hur stor bok man vill göra, men planen för den här boken är den som är 30x30cm.

13 kommentarer:

Marie sa...

Så fin den blir!! Måste nog testa att göra en fotobok jag med!

Pernilla sa...

Tack för det tipset! Nu har du inspirerat mig att ta tag i nästa fotobok minsann! Men det borde funka att använda Alis mallar och göra i den mindre 18*18 varianten på fotobok oxå, inte sant?

Mikaela sa...

Ja det funkar att göra boken mindre också.

Pernilla sa...

Tack för inspirationen igår, jag fick en riktig boost och fick börjat på fotoboken :-)

Lissen sa...

Har börjat fundera på om du har fotokurs framöver. Vill lära mer!
Ha en riktigt skön söndag!

Karins fotoblogg sa...

Så snyggt det blir! Men vad annat kan det bli när du är i farten?! :)

Hemmabloggaren sa...

Nä men nu fattar jag inte. Vad menar du med att sidorna är 12x12 och sen 30,5x30,5. Funderar på att starta upp en bok jag också men jag funderar lite över det här layouternas format som oftast är 12x12 eller 18x18. Äsch jag är nog korkad men drar man upp dem till 30,5 eller hur funkar det?

Kram från tjatmoster

Mikaela sa...

Äh, det är jag som snackar scrapbooktermer. 12x12 är ju samma sak som 30,5cmx30,5cm bara att det är amerikanska mått. På scrapspråk snackar man ju om 12x12 eller 8,5x11, så det är därför jag krånglar lite :-)

Hemmabloggaren sa...

Aaaa, då är jag med! Tack.

saravillfara sa...

Du inspirerar mig alltid till tusen!
Jag tror att jag redan vet vad du kommer att svara, men det är alltså inte svårt att använda egna mallar istället för de som fotoboksfabrikören brukar tillhandahålla?
Jag har nämligen tittat på en annan sorts mall än den du hittat, och försökt omvandla det till verklighet tidigare, men jag förstod inte hur man skulle kunna använda sina egna mallar istället för deras. Det känns ialla fall hoppfullt att höra att det verkar vara fullt möjligt. Din bok ser ut att bli fantastiskt fin!

Hemmabloggaren sa...

Förlåt en fråga till. Tagsen/textremsorna som ingår i kitet (t ex ready to go, celebrate today). Jag antar att det inte går att ändra texten på dem? Finns det tomma utan text inkluderade också? Har mailat Designer D men inte fått något svar så jag frågar dig om du har tid.

Mikaela sa...

Nej, det går inte att ändra text på dem och det finns inga tomma med, däremot kan du ta bort dem om du vill göra egna och sätta dit.

Hemmabloggaren sa...

OK tack, nu ska jag vara tyst ett tag.