tisdag, april 22, 2008

Mer scrap


Har bara fotat en del av den av den, ska scanna hela om ett tag. Hur gör ni som fotar av era layouter, tycker det är supersvårt, får aldrig till det. Hur gör ni?? Allt material från Metalimo.

10 kommentarer:

Lindzi sa...

Jag ställer mig på bordet och fotar ner på min LO. Grannarna lär väl garva åt synen.

KarinSN sa...

Det är skitsvårt, blir sällan perfekt men det blir ännu sämre i min scanner med dekorationer som sticker ut och liknande.

Det krävs dagsljus men inte sol. Sedan väljer jag antingen miljöbild eller att jag lägger LOn platt på golvet och står rakt över, zoomar in så mycket det går och tar en hel massa bilder. Numer hänger jag ibland LOn på väggen och accepterar att det kommer en clip högst upp på väggen.

Det jag slår ett slag för är att ha detaljbilder! Det är så mycket roligare när jag får se närmre på Layouter, granska, fundera på hur saker är gjorda och verkligen få närstudera. Det är av sådana bilder jag blir inspirerad till att testa själv och utvecklas :-)

Efter det är det mitt inte särskilt bra fotoredigeringsprogram som får jobba för att hitta hyfsad vitbalans och fixa till om det är för mörkt. Kort och alter gillar jag att fotografera i miljö och turligt nog har jag lite kul färger på väggarna här hemma samt en inglasad inredd balkong.

Drömmen är att kunna fixa en liten studio för produktbilder och sådant. just nu får jag inte ens plats med en liten låda. Högt upp på önskelistan står ett kamerastativ för jag blir tokig snart. Det och självutlösare.

Och så vill jag utvecklas i mitt fotografernade, lära mig bildredigering och hela visan men det var ite svar på frågan ;-)

Annika5064 sa...

Jag plåtar mina på balkongen i ljus, men inte solljus. Beskär dem och rätar upp dem lite i Photoshop...och så det där vanliga med kontraster och fixa färgerna lite...

Annika

annika5064 sa...

Jag kanske skulle skrivit att jag lägger dem på golvet och ställer mig bredbent rakt över dem också...och precis som hos LIndzi undrar nog mina grannar vad jag sysslar med i tid och otid; plåtar hon golvet???

emma sa...

Sv: tack :)
Du gör alltid så fina! Hur du än fotar dem ^^

Miaa sa...

Jag fotar uppifrån, rättar till dom i ett gratisprogram som heter picasa... Men du har väl photoshop? Då är det en baggis...
Ha det bra!
Miaa

ylva sa...

åh, vad roligt att flera har börjat med detaljbilder! lo:s blir alltid mer intressanta så, tycker jag alltså. så själv börjar jag alltid med en eller två detaljbilder på titel och favoritdetalj. sedan lägger jag den på golvet, precis innan för dörren, där det är ljust utan att vara för skarpt ljus. min kamera är ju kass så jag zoomar absolut inte in utan lutar mig framåt så att den fyller så mycket som möjligt att bilden. fotar massor! väljer sedan den som ser bäst ut (och är rakast, för jag är en snedfotograf *garvar*) och kapar ned. fixar ibland till lite färg och kontrast, för att det ska se mer ut som den gör på riktigt. fast du har ju en riktigt bra kamera och photoshop så det blir inga problem för dig. annars tycker jag att det kan vara rätt snyggt att ställa den på ett litet tavelstativ eller en tjusig korthållare! du har väl en snygg mentolvägg hemma? har för mig att jag har sett en iallafall. en vit snirklig korthållare i metall eller ett färgfläckigt tavelstativ mot den och så kommer dina layouter att lysa mer än någonsin ;)!

Mikaela sa...

Tack för alla svar och tips, har testat igen och det blev mycket bättre när jag fotade ovanifrån, kan inte visa ännu, men ska fota några föler senare så får ni se, om det inte är för mörkt då såklart.

MissMian sa...

Jag har under vintern lärt mig att fota utan dagsljus, (och givetvis utan blixt) Jag sätter fast LO'n med kludd på en hård skiva och ställer den mot ryggstödet på en stol. Lite snett över har jag spottar som lyser upp LO'n utan att ge blänk i fotona. Sean fotar jag rakt framifrån med makrot (vanlig kompaktkamera)Det tog ett tag innan jag kom på hur jag skulle ställa stolen under ljuset för att det inte skulle bli blänk eller för stor skillnad i färg på LO'n. Jag redigerar lite i photoshop med skugga/högdragar och nivåer för att färgerna ska stämma bättre.

Gillar verkligen din detaljbild...blir väldigt nyfiken på hur hela LO'n ser ut.

AnnaB sa...

Jag fotade uppifrån förut, men kör numera en annan variant. Jag har en vägg i vardagsrummet där det kommer in väldigt mycket bra ljus, så jag ställer layouten på golvet, mot väggen och så lägger jag mig platt på golvet. :) Men det kommer att sluta funka när vi någon gång fyller upp det där utrymmet i vardagsrummet med ett matbord. ;-)