måndag, april 21, 2008

8 rätters


Har ju helt glömt bort att berätta vad vi fick att äta när vi tryckte i oss en 8 rättersmiddag härom veckan. Vet ju inte exakt vad allt var men så här var det på ett ungefär och så var det ju vin som passade till varje rätt.
•Först så fick vi en tallrik med små aptitretare på den så var det hummersoppa, vildlax med rom och gräslök, tonfisk med äggcreme mellan tunnbröd, gåslever mellan nåt crisp.
•Sen så fick jag vitsparris, pilgrimsmussla, balsamvinäger, romkulor på gröntte, tryffel och ärtcreme Anders fick samma sak fast med grönsparris lindad i lardo.
•Carpaccio på oxfile, pocherat vaktelägg och parmesancreme
•Ankleverterrine lindad i serranoskinka med granatäppelgelé, ananas rödvinsreduktion
•Gös med pinotnoirvinägerskum, svenskbläckfisk, bläck, spetskål, endive, silverlök.
•Glaserat vårkycklingbröst palsternacksmos, balsamreduktion
•3 sorters kalv, kalvbräss, långkok, rosastektfilé, shitakesvamp, nån sorts mos.
•3 sorters ost varav en var primadonna, druvgele, frukt och nötbröd sesamknäcke.
•Till maten så fick vi 3 sorters bröd spisbröd, surdegsbaguette och mörkt bröd med smör från Normandie.
•Jordgubbssorbet med fläderskum
•Sen fick vi en guldboll som var fylld med vitchoklad och cognac, cocoskum med jordgubbspulver och rabarbersorbet fylld med lakritscreme
•Till sist så var det kaffe med mjölkchokladtryffel, ananas rullad i cocos och shortbread med apelsin.
Sen så var vi faktiskt hyfsat nöjda!! ☻

3 kommentarer:

petrified in pink (Petra) sa...

Åh jag som inte har ätit lunch ännu... blir så sugen! Låter som en helt ljuvlig middag och jag förstår att ni var nöjda.

Kram P.

Åsa sa...

Och vi förstår alla att du var mätt dgen efter med... Men det lät ju inte alls så tokigt det där. :)

Anonym sa...

Shit pommefritt dt där var inte DÅLIGT!!!!!!!