I veckan så käkade vi My Thailåda (tipset fick jag från Fru Sigoldsson tror jag) och det är ett så enkelt, gott och supersnabbt recept. Klart på 5 minuter och så ris då såklart. Jag hade ingen SweetChiliSås hemma så jag hade i 3 skedar Mango Chutney istället. Alla åt och barnen slickade tallrikarna.
Recept:
400 g strimlat griskött
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
2 tsk Arla smör-&rapsolja
1 köttbuljongtärning
2½ dl Kelda kokos
2 msk Sweet chilisås
Gör så här:
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i paprika och vitlök och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt smulad buljongtärning, kokosmjölk och sweet chilisås. Låt allt koka ca 1/2 min. Servera med fullkornsris, limeklyftor och extra sweet chilisås.
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i paprika och vitlök och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt smulad buljongtärning, kokosmjölk och sweet chilisås. Låt allt koka ca 1/2 min. Servera med fullkornsris, limeklyftor och extra sweet chilisås.
5 kommentarer:
Det här låter ju hur gott smo helst! Ska lägga till nästa veckas middagsmeny :) Men jag byter nog ut mot kyckling istället!
Tack!
Verkar jättegott! Det får det bli framöver. Undrar om det funkar med bulgur eller cous-cous, gillar inte ris...
så gott det låter,,tack för tipset!!
elisabethp
Det låter jättegott och ska definitivt testas nån gång.
Jag hittade receptet här hos dig precis när vi diskuterade kvällens middag... :-)
Vi tog det här och det blev supergott! Köttet blev fantastiskt och sonen som inte velat ha kokos förut sa: "mamma, det här var gott vad heter det? Kan vi ha det imorgon med?" Inte illa för en just nu kräsen 3-åring...så tack!
Skicka en kommentar