torsdag, februari 28, 2008

Majsplättar ♥


Till kvällsmat blir det en av våra vardagsfavoriträtter, nästan alltid när vi inte vet vad vi ska äta så blir det majsplättar, alla äter tills de stupar och det bästa är att det är superenkelt laga och att ändra smak på. Vi vuxna äter efter orginalreceptet, men till barnen så skippar vi lök, chili och koriander. Barnen äter med sylt eller creme fraiche. Och det funkar lika bra med burkmajs, men så klart är det ännu godare på hösten när det finns tillgång till massor av goda färska majskolvar.

Majsplättar:
525 g färska majskorn från 3 majskolvar
4 salladslökar
3 ägg
1 näve korianderblad
2 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
salt
nymalen svartpeppar
matolja till stekning
Avokadosalsa
2 avokado
korianderblad
1 tomat
2 msk saft från lime
2 msk fint hackad vårlök
några droppar tabascosås
salt och nymalen svartpeppar

Mixa ihop 2/3 av majsen, lök, ägg, koriander, mjöl, bakpulver,
salt och peppar i en matberedare, blanda i resten av majsen och rör om.
Stek 2 rågade matskedar av smeten per plätt i het olja. Ca 1 minut per sida.
Hacka ihop ingredienserna till salsan. Ät och njut! ♥♥♥
Sen har jag hittat ett nytt roligt sätt att fotografera på om man inte har en macrooptik, men vill fota så ändå (se bild ovan), men jag tror att jag sparar det till morgondagens Fotofredag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh...det lät jättespännande måste provas... Tackitack.

Zarah sa...

Åh... MÅSTE testas!! *gör en liten dans* (Fast salsan får jag proppa i mig själv. Maken äter inte avocado. Mycket bra - för då får jag dubbelt så mycket...! *hihi*)

Pyssellisa sa...

Hej och tack för ett nytt roligt recept. Provade det nu ikväll och det var verkligen super.
Tack också för en inspirerande blogg :-)
Lisa

Anonym sa...

Ser fram emot fotofredag. Har precis köpt en ny kamera (en nikon d300) så jag är ivrig att komma igång med mitt privata fotande igen efter två års fotande av fyrkantiga krukor :-)

Cicci sa...

Tack för ett bra mattips. Måste testas.

I ett litet hus sa...

Åhhh det låter så gott! Tack för det braiga tipset, det har jag lust att provlaga det i helgen!

Trevlig helg!!! /Lotta-R

Anonym sa...

Det där kanske man ska testa utan koriander då...Fast Walter gillar inte majs...tror du det går ändå? Märker han att det är majs?