


Det här gjorde vi förra veckan, det var supergott.
4 portioner
*4 1/2 dl mjöl *1 tsk salt *2 dl ljummet vatten *200g blandfärs *2 tsk soja *2 vitlöksklyftor *1 tsk chilisås *1 tsk senap *2 msk olivolja *1 1/4 dl vatten *3 msk soja *2 vårlökar.
Gör degen av mjöl salt vatten och låt degen vila i en fuktig handduk.Blanda färsen med soja, vitlök, chilisås, senap, bryn färsen och låt svalna. Skär degen i 2cm stora bitar och kavla ut till en tunn rundel. Lägg en msk fyllning och vik ihop och nyp till kanterna. Stek knytena i olivolja så att de får färg, slå på vattnet och låt puttra i 4 minuter, tillsätt soja och vårlök. Dippa gyozan i soja och sweetchili.
2 kommentarer:
namnam. fredagens middag hoppas jag!
åh det lät verkligen jättegott - jag letar nya recept med ljus och lykta just nu och sparar detta direkt! tack!
Skicka en kommentar