Till Fialoppan: 4 port 4 stora citroner 2 äggulor 1 1/2 dl florsocker 2 msk citronsaft 2 dl vispgrädde Gör så här Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten. Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll glassen som blir över i en liten skål. Frys alltsammans i minst 4 timmar. Ta fram glassen och låt mjukna i rums-temperatur ¾-1 timme. Skeda glassen som blev över och lägg som en topp på citronerna. Servera. Tips: Istället för citroner kan man fylla apelsiner, men minska då sockret till hälften.
6 kommentarer:
Mmmm...hoppas att det är recept som ska gå vägen via Danmark innan ett hamnar i Lund? Sääääääg att det är så?!
Mmmmm...kan du inte skriva ut receptet????
Det kan mycket väl vara så att det ska en sväng till Danmark ;)
Till Fialoppan:
4 port
4 stora citroner
2 äggulor
1 1/2 dl florsocker
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde Gör så här
Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten. Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll glassen som blir över i en liten skål. Frys alltsammans i minst 4 timmar. Ta fram glassen och låt mjukna i rums-temperatur ¾-1 timme. Skeda glassen som blev över och lägg som en topp på citronerna. Servera. Tips: Istället för citroner kan man fylla apelsiner, men minska då sockret till hälften.
åhh häftigt.
Tusen tack! Verkar smarrigt!
Skicka en kommentar