onsdag, november 23, 2005

Smokey Burger de Luxe


Idag har jag och Timothy lagat det som Leila gjorde i måndags. Det blev supergott! Timothy blev överlycklig som fick hamburgare till middag.

Recept:
400 g köttfärs (nymalen)
1/4 tsk Liquid smoke (rökessens på flaska)
2 klyftor vitlök
1ägg
tabasco
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 skivor cheddarost (gärna amerikansk färdigskivad för burgare)
2 stora hamburgerbröd med sesamfrön
2 msk majonaise
2 stora salladsblad
1 biff tomat
1/2 rödlök
saltgurka
Gör så här:

1. Blanda färsen med Liquid smoke, riven vitlök, ägg, tabasco salt och svartpeppar.
2. Forma färsen till 2 burgare och grilla dem i en het grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida.
3. Lägg på en skiva ost så fort du vänt dem.
4. Låt burgarna vila lite på en tallrik och grilla bröden.
5. Lägg lite sallad på bottenbrödet, skivad tomat och lök, burgare och bröd.
6. Servera med pommes, cole slaw och saltgurka skuren i stavar.

Hon gjorde ju pommes och coleslaw också, men det hoppade vi. Blev så mätta ändå!

Inga kommentarer: