Halloweencheesecake
Cheesecake: 10 digestivekex smulas fint (kavla i plastpåse el mixa) o blandas m 75 g smält smör. Tryck ut i springform, förgrädda 7 min 175 grader.
Limefyllning:400 g philadelphiaost 3 ägg 2 dl creme fraiche 1 dl socker 1 msk vaniljsocker rivet skal av 1 lime
Blanda allt till fyllningen, häll i formen o grädda ytterligare ca 35 min. Låt kallna.
Pumpa/mango-topping:
1 dl tärnad (mat)pumpa (ej med grönt fruktkött!)1 dl tärnad mango (finns fryst på ICA)1 dl vatten 1 dl socker 1/2 dl pressad lime eller citron 1,5 gelatinblad gul karamellfärg
Koka pumpan i vatten tills den blir mjuk (ca10 min), lägg i socker och mango och puttra lite till tills sockret löst sig. Mixa slätt, ev med stavmixer. Häll i limesaft, ev karamellfärg och gelatinbladen som först fått svälla i vatten. Rör tills gelatinet är helt löst. Låt svalna lite, skeda sedan över den kalla cheesecaken som nu blir blank, orange och fin.
Bild från Martha Stewart
1 kommentar:
spännande recept på pumpa. Sonen här har odlat pumpor men vi vet inte riktigt vad vi ska göra med dom och när dom är mogna.
Skicka en kommentar