
Jag fortsätter att plöja igenom mina kokböcker. I helgen testade jag ett recept ur en av mina nya böcker. Marcus Aujalays Måndag-Torsdag, perfekta vardagsrecept. Nu var det recept som jag testade perfekt för en lördag också och det blev urgott.

Pappardelle
med salsiccia vitt vin och tomat
4 portioner
500g pappardelle
500g rå salsicciakorv
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, skivade
1/2 röd chili, hackad
2 tomater, tärnade
2 dl vitt vin
1 kruka persilja, hackad
salt och peppar
rikligt med riven parmesanost
Koka pastan.
Ta bort skinnet från korven och mosa färsen. Bryn färsen i olja i några minuter. Tillsätt vitlök och chili och bryn lite till. Häll i tomater och vin och koka ihop i 5 minuter. Blanda med den nykokta pastan, vänd ner persilja. Salta och peppra. Strö på rikligt med parmesan.

Det blev väldigt uppskattat och barnen kastade i sig maten.


Testa!
Den boken har jag funderat på. Verkar lovande.
SvaraRaderaDe där verkar vara en väldigt bra bok. Den vart jag sugen på. Kram
SvaraRaderaDet där receptet är mitt favoritrecept just nu - så gott! Jag är väldigt sugen på att köpa boken.
SvaraRadera