Sidor

torsdag, mars 26, 2009

Inlagda citroner


Det är så fantastiskt skönt att det börjar bli vår. Solen har äntligen kommit tillbaka in i vårt kök. Vi kan sitta och äta i solen känns det som. Såååå skönt!
Jag gjorde inlagda citroner för några veckor sen som blir färdiga lagom till lammsteken i påsk. Ska nog göra en omgång till som vi kan ha till couscoussallad och annat smarrigt. Doften som sprids i köket när jag öppnar locket på burken är helt otrolig. Jag har aldrig känt nåt sånt citronigt innan.
Ni måste ju få receptet såklart.
Inlagda Citroner
6 små ekologiska citroner (viktigt att de är ekologiska eftersom man äter skalet också, sen så doftar de ekologiska fantastiskt mycket godare)
3 msk havssalt
2 kanelstänger
3 lagerblad
(här kan man ju själv välja vilken kryddning man vill ha, ex rosmarin, timjan, strärnanis)
kokhett vatten
olivolja
Tvätta citronerna i varmt vatten. Skär varje citron i fyra klyftor, men låt dem sitta ihop i änden längst ner.
Gnid in citronerna i 2 msk salt. Lägg dem i en rengjord glasburk med kryddorna. Strö över 1 msk salt. Slå på det heta vattnet så att citronerna täcks, häll lite olivolja på toppen. Stäng locket och låt stå i rumstemperatur i minst 4 veckor.
Receptet kommer från kokboken Marocko på ett fat.

9 kommentarer:

  1. Det har jag velat göra länge - och nu blev jag ännu mer sugen... Ser ju så UNDERBART ut! :D

    SvaraRadera
  2. Anonym3:44 em

    TACK Jag hade tappat bort mitt recept så jag behövde detta

    SvaraRadera
  3. Anonym6:06 em

    Lite pinsamt här.. men jag förstår inte riktigt hur man använder citronerna? Äter man dem som de är eller pressar man saften över ex lamm?

    /isabeli

    SvaraRadera
  4. Man hackar eller skivar citronerna hela med skal och allt och strör på sallad eller gryta eller som tillbehör.

    SvaraRadera
  5. Anonym9:16 em

    Jag förstår inte heller riktigt, ruttnar dom inte???

    SvaraRadera
  6. Anonym10:29 em

    åhhh så underbara bilder, helt fantastiska. önskar ja kunde ha dom hemma i vårt kök inramade...*drömmer*

    SvaraRadera
  7. Tack för tipset!

    Ja, visst är det underbart med vår!
    Härligt!

    (Kolla gärna in det fina påskerbjudandet på min blogg!)

    Ha en bra helg!

    /Johanna

    SvaraRadera
  8. Nej citronerna ruttnar inte, saltet konserverar dem.

    SvaraRadera
  9. Anonym3:32 em

    Tack Mikaela!

    Ja, jag måste absolut testa detta. Tack för tipset!

    /isabeli

    SvaraRadera