Sidor

torsdag, augusti 10, 2006

Jag har plockat björnbär idag


Och gjort detta!
Jag är så duktig!

BJÖRNBÄRSMARMELAD
1 1/2 l björnbär

saft av en citron
7 dl socker
1 krm natriumbensoat
Rensa och skölj bären och lägg dem i en gryta. Tillsätt citronsaften

och låt massan sjuda i 5 minuter. Tillsätt socker och sjud ytterligare i 25 minuter,
tills marmeladen börjar tjockna. Ta grytan från värmen och skumma.
Tillsätt konserveringsmedlet utrört i litet hett vatten.
Häll upp marmeladen på rena burkar och förslut genast.

4 kommentarer:

  1. Mmmmm, björnbär är sååå gott!

    SvaraRadera
  2. Anonym6:14 em

    Björnbärsmarmelad är den absolut bästa i hela världen!!
    Sååååå avis!

    SvaraRadera
  3. Anonym7:25 em

    Mmmm..det lät verkligen smaskigt..

    SvaraRadera
  4. Åh... Muuuuums!

    SvaraRadera