
Halloweencheesecake
Cheesecake: 10 digestivekex smulas fint (kavla i plastpåse el mixa) o blandas m 75 g smält smör. Tryck ut i springform, förgrädda 7 min 175 grader.
Limefyllning:400 g philadelphiaost 3 ägg 2 dl creme fraiche 1 dl socker 1 msk vaniljsocker rivet skal av 1 lime
Blanda allt till fyllningen, häll i formen o grädda ytterligare ca 35 min. Låt kallna.
Pumpa/mango-topping:
1 dl tärnad (mat)pumpa (ej med grönt fruktkött!)1 dl tärnad mango (finns fryst på ICA)1 dl vatten 1 dl socker 1/2 dl pressad lime eller citron 1,5 gelatinblad gul karamellfärg
Koka pumpan i vatten tills den blir mjuk (ca10 min), lägg i socker och mango och puttra lite till tills sockret löst sig. Mixa slätt, ev med stavmixer. Häll i limesaft, ev karamellfärg och gelatinbladen som först fått svälla i vatten. Rör tills gelatinet är helt löst. Låt svalna lite, skeda sedan över den kalla cheesecaken som nu blir blank, orange och fin.
Bild från Martha Stewart
spännande recept på pumpa. Sonen här har odlat pumpor men vi vet inte riktigt vad vi ska göra med dom och när dom är mogna.
SvaraRadera